NEIS Collective white horizontal logo lockup

Binghamton University Science IV

Binghamton, NY

Project Summary

Originally built in 1973, Binghamton University’s Science IV building desperately needed a facelift. The owner and design team set out to build a welcoming “gateway” science facility that created research and collaboration areas for students. Color was mixed into the overall design, introducing color-themed floors by discipline.

Product Solutions

  • Wood Veneer Casework
  • Laboratory Casework
  • Laboratory Countertops
  • Laboratory Table Systems
  • Laboratory Fume Hoods
  • Tops, Sinks, Fixtures, and Accessories

Statistics

Project Size:
77,000 sq. ft.
Total Construction Cost:
$25,000,000
NEIS Collective Contract
$750,000

Project Delivery Team

Architect:
Ashley McGraw Architects

Get Started