NEIS Collective white horizontal logo lockup

Fairfield University – Bannow Hall

Fairfield, CT

Project Summary

This fast-paced, multi-level laboratory upgrade to Fairfield University’s Bannow Hall challenged the project team to manage an aggressive schedule. The University required a flexible space supporting project-based, collaborative learning and evolving curriculum. A robust selection of forward-facing, height-adjustable student tables met the client’s needs. The space was also equipped with push-button height controls, epoxy countertops, and suspended wood casework for additional microscope storage.

Product Solutions

  • Painted Metal Casework
  • Wood Veneer Casework
  • Laboratory Table Systems
  • Laboratory Fume Hoods
  • Tops, Sinks, Fixtures, and Accessories
  • Snorkels

Statistics

Project Size
160,000 sq. ft.
Total Construction Budget
$8 million
NEIS Collective Contract
$410,000

Project Delivery Team

Architect
Amenta Emma Architects
General Contractor
Whiting-Turner

Get Started